Montering af billardborde

Montering af billardborde med træplade

Et billardbord med træplade er relativt nemt at montere, og leveringen inkluderer en detaljeret vejledning. Skulle du have spørgsmål til monteringen, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice , Vi hjælper dig gerne over telefonen.

Montering af billardborde med skiferplade

De fleste billardborde leveres i flere dele grundet vægten. Dette gør det også nemmere at bære produktet gennem hoveddøren. Selve monteringen af et billardbord indeholder ingen komplicerede skridt, så alle kan samle et billardbord via vores guide (se nedenfor), og du får et resultat, der helt klart fungerer. Det gælder dog om at have tålmodighed og være stærk, da monteringen af et billardbord er en tung sag, og det tager lidt tid (ca. 6-8 timer)!

Installationstegninger

Her har vi samlet installationstegninger til billardbord som du kan download. Her har vi samlet installationstegninger til billardbord med skifer. Se alle installationstegninger her .

Behøver du professionel hjælp til monteringen?

Vil du have hjælp til at montere dit billardbord, anbefaler vi, at du søger hjælp hos profesionelle montører. Vi kan arrangere kontakt til medarbejdere, der har 40 års erfaring i montering af borde med skiferplader. Denne service koster 5 395 DKK. Monteringen sker inden for 1-6 uger, efter du har købt produktet hos os. Bemærk, at tidsrammen også skal indpasses i forhold til montørens program. Vi forsøger dog altid at arrange en aftale vedr. montering hurtigst muligt! Ønsker du at vide, hvornår vi kan montere dit billardbord? Kontakta os !

Videoer: Montering af billardbord

Guide til montering af et billardbord.

Videoer: Montering af bander

Guide til, hvordan du monterer banderne. OBS! Husk, at dette viser én måde at beklæde banderne på. Der er naturligvis andre metoder.

Lynguide til montering af skiferbord

Værktøj til montering:

  • Vatterpas til nivellering af skiferplade
  • Bivoks eller fyldstof til sammenføjning af skiferpladerne
  • Hæftepistol til fastgørelse af beklædningen
  • Saks til at klippe beklædningen til
  • Skruenøgle til at fastgøre boltene
  • Skruebor til fastgørelse af skiferpladerne samt kurvene

Steg 1.

Først monteres rammen på de fire ben. En bolt i hvert ben fastgøres i rammen. Vægten af skiferpladen vil give stabilitet til hele bordet. Kontrollér, at bordet er i lod. Hvis gulvet hælder, er det vigtigt, at du allerede nu justerer, så rammen er lige, før skiferpladerne ligges på.
Steg 1.

Steg 2.

Skiferpladen er 25 mm tyk, og der er pålimet en spånplade nedenunder. Denne anvendes til at hæfte stoffet fast på, hvilket sker senere i monteringsprocessen. De tre plader lægges på toppen af rammen, så de røde linjer passer sammen. Sørg for, at de skiller sig ud jævnt på alle sider, og der ikke er opstået små revner under transporten. Fyldstoffet eller bivoksen anvendes mellem pladerne med henblik på at få en god spilleoverflade. Det er her vigtigt, at spilleoverfladen bliver så jævn som muligt. Oftest er gulvet ikke helt lige, men hælder til den ene side. Hvis bordet har justerbare ben, er det bare at indstille disse ved at vride på dem. De lidt flottere borde leveres som regel uden justerbare ben, og så er det nemmest at placere noget under benene, såsom spillekort eller andet. Brug et vaterpas til at tjekke overfladen og vær tålmodig! Er det ikke nok at sætte noget under benene, skal du bruge de medfølgende trækiler. Disse stikker du ind under skiferpladerne for at udjævne hver plade individuelt. Fordelen ved en tredelt skiferplade bliver ganske tydelig her, idet du kan udjævne på en helt anden måde. Hver skiferplade skal kontrolleres individuelt, og alle mellemrum mellem pladerne skal udjævnes med trækilerne. Når du føler dig tilfreds med dette, skruer du pladen fast med de medfølgende skruer og går videre til beklædningen.

Steg 3.

Beklædningen placeres over skiferpladen og fastgøres herunder med en hæftepistol. Du bør hæfte med ca. 4 cm mellemrum. Vent, indtil du er helt sikker på, at beklædningen dækker hele pladen. Begynd med de korte sider. Du skal fastspænde beklædningen så stramt som muligt. Når hele beklædningen er fastspændt, skal det klippes til for at kunne foldes ind og fastgøres under hullerne, se billedet.
Steg 3.

Steg 4.

Banderne er allerede færdigbeklædt med beklædningen og alt andet, se billedet. De skal nu blot skrues på bordet. To korte sider og fire lange sider skal skrues på. OBS! Begynd dog med at fastgøre kurvene!

Steg 5.

Kurvene skrues fast mellem banderne, se billedet. Det er vigtigt, at dette gøres, inden banderne monteres. Ellers kan du ikke løsne dem, og så er du nødt til at fjerne dem igen. Montér derfor hele konstruktionen først. Husk, at banderne ikke ser ud på nøjagtig samme måde. De lange sider har en anden vinkel, da de skal fastgøres til de midterste huller. Sørg for, at disse ikke havner på de korte sider og vice versa. Beklædninger ligger nu spændt over hullerne, hvor banderne skal skrues fast. Derfor skal du lave hul i beklædningen med en saks. Dette vil ikke være synligt, når banderne placeres henover. Løft derefter op i konstruktionen på bordet og skrue dem fast. Kurvene fastgøres til sidst i træpladen under de små skruer, der fulgte med.
Steg 5.

Steg 6.

Nu er monteringen af billardbordet fuldendt - det er tid til at tage et spil!